Toegangstechniek

De entree is vaak het visitekaartje van uw pand en dient uw gast te verwelkomen en ongenodigde te weren. Hiervoor zijn er diverse oplossingen mogelijk en ook voor u kan AE&S de juiste vinden of het nu gaat om een geautomatiseerde deur, een elektronisch slot of gewoon een mechanische dranger.

Vaak zijn er ideeën over de manier waarop men toegang wil verlenen tot een pand maar stranden deze door het enorme aanbod aan producten. Het maken van de juiste keuze is dan ook niet eenvoudig en vraagt om specialisme op het gebied van toegangstechniek. AE&S gaat graag in gesprek met u om samen uw ideeën om te zetten in daden.

Met onze schuif en draaideuraandrijvingen bieden wij producten van hoge kwaliteit welke volledig voldoen aan zowel de EN16005 als de WK2 normeringen.
Schuifdeurenaandrijvingen zijn leverbaar met 1 of 2 deurvleugels en als telescopische uitvoering het is ook mogelijk om deurvleugels van derde te gebruiken.
In het geval van een WK2 uitvoering kan deze alleen met onze eigen deurvleugels worden uitgevoerd en ook die zijn leverbaar met 1 of 2 deurvleugels of als telescopische uitvoering.
Wij leveren ook specials die op maat voor specifieke situaties worden gemaakt zoals bijvoorbeeld een handbediende schuifpui die wij voorzien van een aandrijving zodat deze automatisch geopend kan worden.
Is er een situatie welke vraagt om een speciale oplossing neem gerust contact met ons op 013-8502266.

Onze draaideuraandrijvingen voldoen ook volledig aan de EN16005 en zijn prima te combineren met SKG** elektrische meerpuntsluitingen zodat uw deur goed afsluitbaar blijft.
Ook de elektrische meerpuntsluiting wordt des gewenst door AE&S geleverd en gemonteerd.
De draaideuraandrijvingen zijn leverbaar in een 7cm hoge uitvoering zodat deze vrijwel op elke situatie toepasbaar zijn. Als dubbele uitvoering is de draaideuraandrijving ook leverbaar deze zijn uit te voeren met een mechanische-
sluitvolgorde zodat de deuren in altijd in de juiste volgorde dicht gaan (dit is vaak een eis van de brandweer).

Naast deuraandrijvingen levert AE&S ook mechanische deurdrangers in diverse soorten. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze mechanische deurdrangers.

Wij leveren, monteren en onderhouden al onze producten in eigen beheer uitgevoerd door zeer ervaren monteurs.
Door onze professionele en klantgerichte aanpak vinden wij voor elke uitdaging een oplossing.

Schuifdeur aandrijving

Entrematic

PSL

Voor veiligheid, gebruiksgemak en kostenefficiëntie

De EM PSL150 voldoet aan strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, geruisloze werking en gebruiksvriendelijkheid. Het voorgeprogrammeerde bedieningssysteem omvat tal van instellingen en functies om de werking van de EM PSL150 te optimaliseren voor uw specifieke automatische deuroplossing.De verlengde openingstijd (HOT) is een aanpasbare instelling die voorkomt dat de deur sluit en meteen weer opent bij grote verkeersstromen. Als twee deuren deel uitmaken van een luchtsluis, voorkomt de interlockfunctie dat de tweede deur open gaat voordat de eerste deur is gesloten. Dit bespaart energie en voorkomt tocht. Dankzij de configureerbare instellingen voor de sluitkracht in gesloten stand en de maximale openings- en sluitingskracht kan een goede werking van de deur worden veiliggesteld, ook onder zware en winderige omstandigheden.

Lage levensduurkosten

De EM PSL150 is eenvoudig te installeren in zowel bestaande als nieuwe panden.De bedieningseenheid, de transmissie en de optionale noodunits zijn vooraf gemonteerd op de steunbalk, en dit vereenvoudigt de installatie en het logistieke proces ter plaatse. Het innovatieve deksel en de mechanische layout van de aandrijving bieden eenvoudige toegang tot de inwendige delen bij ingebruikname en regulier onderhoud.
De EM PSL150 is leverbaar in drie standaardlengtes (COW 1600, 2200 en 2800mm) en de EM PSL150-T in twee standaardlengtes (COW 2000 en 3000 mm),
en zijn stuk voor stuk eenvoudig op maat te maken voor uw deuropening.
Bij opstart van de EM PSL150 detecteert het slimme bedieningssysteem automatisch de deuropening (COW) en het gewicht van de deur, zodat de aandrijving snel en op de juiste wijze in gebruik kan worden genomen.

In Meerdere uitvoeringen

De EM PSL150 is ontwikkeld met het
oog op veiligheid en beveiliging. Dankzij de drie veiligheidsversies voldoet de EM PSL150 aan de belangrijkste veiligheidsnormen voor tal van deurtoe passingen, waaronder vluchtroutes. De basisversie van de EM PSL150 voldoet bijv. aan EN16005 in alle toepassingen, met uitzondering van vluchtroutes.
Bij gebruik als vluchtroute voorziet de EM PSL150 ER in aanvullende veiligheids functies, zoals extra stroomvoorziening voor de motor en optionele reserveaccu’s. Met het oog op specifieke nationale normen en voorschriften biedt de EM PSL150 2M het hoogste veiligheidsniveau. Hij beschikt over twee onafhankelijk van elkaar werkende motoren, waarbij de tweede motor automatisch start als de eerste motor uitvalt. Bij een stroomstoring bieden de twee reserve accu’s voldoende stroom om te zorgen voor een veilige aandrijving van de deur.

PSL Gebruikershandleiding

Handleiding standenschakelaar

Entrematic

EMSL

Hoge prestaties

De EMSL/EMSL T (telescopische) schuifdeurautomaat combineert mogelijkheden en innovaties
tot een optimaal functioneren en prestatie. Deze schuifdeurautomaten hebben een bewezen reputatie op het gebied van gebruiksvriendelijkheid
en levensduur met minimale onderhoudskosten. De robuuste en betrouwbare automaten verzekeren een prima investering voor diverse toepassingen en gebruiksfrequenties.
De schuifdeurautomaten kunnen worden gecombineerd met het EM Entrematic profielsysteem EMPS maar kunnen tevens worden toegepast op diverse andere deursystemen
en profielseries naar wens van de opdrachtgever en/of gebruiker.

Veiligheid van wereldklasse

Zowel de EMSL als de EMSL T zijn net zo gemakkelijk te vervangen op bestaande locaties als te monteren in nieuwe projecten.
De automaten van EM Entrematic zijn, met de kennis van vele jaren, zo ontworpen dat de installatie eenvoudig, snel en flexibel kan worden gedaan.
De automaat is compact en slank ontworpen, maar is uitermate geschikt voor de zwaarste toepassingen. Tijdens de montage wordt de automaat geprogrammeerd naar de wensen van de eindgebruiker.

In Meerdere uitvoeringen

Veiligheid is een van de meest vitale factoren tijdens de ontwikkeling van onze producten.
Om bijvoorbeeld eenveilige doorgang tussen sluitende schuifdeuren mogelijk te maken,
openen de deuren zich onmiddellijk als er tussen de deuren een persoon of obstakel wordt waargenomen.
De deuren hervatten op langzame snelheid hun onderbroken beweging om te controleren of de persoon of het obstakel al dan niet is verdwenen.
Onze automaten kunnen worden gecombineerd met een scala aan beveiligingssensoren die zorgdragen voor een hoge mate aan veiligheid of beveiliging op die plaatsen waar dit nodig is.
Tevens voldoet de EMSL/EMSL T aan de diverse eisen op het gebied van regelgeving voor vluchtwegen.

EMSL Gebruikershandleiding

Draaideur aandrijving

Entrematic

EMSW EMO

Stil en overal toepasbaar

De EMSW EMO is een van de stilste automaten op dit moment verkrijgbaar. Deze betrouwbare draaideurautomaat is de perfecte oplossing binnen de gezondheidszorg, woningaanpassingen, de utiliteitsbouw en vele andere toepassingen. De EMSW EMO is een zogenaamde ‘’LowEnergy’’ automaat en voldoet hiermee aan de laatste veiligheidsnormen.
Tevens is deze draaideurautomaat bij uitstek geschikt om te functioneren onder wisselende (weers) condities.

De EMSW EMO is de juiste keuze voor ziekenhuizen en voor die toepassingen waar het handmatig openen van deuren een probleem is. De intelligente besturingseenheid heeft vele extra’s. Indien obstructie wordt ondervonden tijdens het automatisch draaien stopt de automaat onmiddellijk en zal in de tegen- gestelde richting draaien.Eventuele externe veiligheidsfuncties zijn in de meeste gevallen dan ook overbodig. Ook is de EMSW EMO voorzien van een unieke bewaakte noodvoeding. Dit betekent dat de automaat een ‘’storingsmelding’’ zal gevenindien interne veiligheden niet meer functioneren.

Intilligente slottechnologie

U wilt een elektronisch slot gebruiken? Er zijn verschillende intelligente vergrendelingsfuncties voor gegarandeerde beveiliging. De intelligente functies zorgen er bijvoorbeeld voor dat, indien de deur niet volledig is gesloten, de EMSW EMO opnieuw zal openen en zal sluiten. De EMSW EMO heeft tevens een intelligente ‘’dubbeledeur functie’’. Indien de automaat is geïnstalleerd op
dubbele deuren met een overlap (deurnaaldprofiel) zal de deur altijd volgens de juiste sluitvolgorde sluiten zodat de deuren altijd op een juiste wijze zijn gesloten en eventueel worden vergrendeld.

De motor van de EMSW EMO is voorzien van een elektronische deurrem die de deursnelheid regelt wanneer de deur onverwacht aan een hoge windbelasting wordt blootgesteld of indien de deur met kracht wordt opengeduwd. De moderne motor van de EMSW EMO reduceert het energieverbruik tot een minimum waarbij het verbruik bij een deur met een gewicht van 90 Kg. niet meer is dan het branden van een gloeilamp van 25 Watt,

Accessoires en opties

- Uitbreidingsprint EXU-SI – Wordt gebruikt wanneer er extra functies nodig zijn zoals bijvoorbeeld elektromechanische vergrendeling, programmascha-
kelaar, noodaccu, functie ‘’Kill’’ voor openen en sluiten, sleutelopening en buitenimpuls.
- Uitbreidingsprint EXU-SA – met invoervan zowel bewaakte als onbewaakte, op de deur gemonteerde, sensoren die voor aanwezigheidsimpuls en/of
aanwezigheidsdetectie kunnen zorgen Relaisuitvoer voor foutaanduiding op deurindicatie is tevens geïntegreerd.
- Synchronisatiekabel wordt gebruikt op dubbeledeuren om de volgorde van openen en sluiten te bepalen.
- Voorzieningen ter bescherming van de vingers
-Handmatige- en automatische activieringseenheden
Impulsen aanwezigheidsdetectiesensoren
Programmaschakelaars
- Bewaakte noodstroomvoorziening 24VDC 1200 mA
- Elektromechanische vergrendelingsaansluiting 12 VDC max. 500 mA of 24VDC max. 250 mA

EMSW EMO Gebruikershandleiding

Entrematic

PSW 250

Ultiem gebruiksgemak

De EM PSW250 is een van de krachtigste, veiligste en meest flexibele deuraandrijvingen op de markt. Dankzij het slanke ontwerp, de geruisloze werking, de uitstekende prestaties en een gebruiksgemak, veiligheid en beveiliging is de EM PSW250 de ideale keuze zoals in gezondheidsinstellingen enbedrijfspanden en openbare gebouwen.

eisen op het gebied van betrouwbaarheid en geruisloze werking en zorgt voor een langdurige efficiënte en gebruiksvriendelijk aandrijving van uw automatische deuren. Bij een stroomstoring
kan de EM PSW250 worden geactiveerd door een reserveaccu, zodat de deur ook bij stroomuitval blijft werken.Dankzij slimme standaardfuncties zoals “Push and Go” en “Power Assist” kan de EM PSW250 ook eenvoudig handmatig worden geopend. Via een ruim aanbod aan veiligheidssensoren, radars en andere activeringsunits zijn tal van automatische deuroplossingen mogelijk, ongeacht de toepassing of het soort gebruikers.

Aantrekkelijk design

Met een dikte van slechts 70 mm vormt de EM PSW250 een aantrekkelijke oplossing bij een beperkte installatieruimte, of als er esthetische eisen worden gesteld aan het deursysteem.
De beperkte afmetingen van de aandrijving gaan niet ten koste van de prestaties.
De EM PSW250 is geschikt voor deuren tot 250 kg en zorgt voor een probleemloze aandrijving, ook bij luchtdrukverschillen of zware weersomstandigheden, zoals harde wind.

De EM PSW250 is ontwikkeld met het
oog op kostenefficiëntie. Hij wordt compleet aangeleverd met alle benodigde componenten in één doos, wat logistiek voordeel en tijdspbesparing oplevert vanaf de aankoop tot de uiteindelijke installatie. De innovatieve en installatievriendelijke eigenschappen, zoals kant-en-klaar bedrade sensoren die via snelkoppelingen aangesloten kunnen worden, besparen niet alleen tijd, maar voorkomen ook fouten tijdens de installatie. De slimme, zelflerende cyclus garandeert een snelle en correcte ingebruikname van de aandrijving.

Veiligheid en beveiliging van wereldklasse

De EM PSW250 voldoet aan Europese normen zoals EN16005, en biedt tal van slimme standaardfuncties voor een veilige werking.
De optionele Low-Energy-instelling reduceert de snelheid en kracht tijdens het openen en sluiten.
Als tijdens het openen of sluiten een obstakel wordt gedetecteerd, stopt de aandrijving en wordt de deurbeweging omgekeerd. De EM PSW250 kan worden uitgerust met veiligheidssensoren die zorgen voor een veilige werking in de Full-Energy-stand. Als de veiligheidssensoren een obstakel detecteren tijdens het openen, stopt de deur. Als een obstakel wordt gedetecteerd tijdens
het sluiten, stopt de deur en wordt de deurbeweging omgekeerd. Als een sensor een fout registreert, stopt de deur onmiddellijk en wordt overgeschakeld op handmatige aandrijving.De EM PSW250 is goedgekeurd voor branddeuren, zowel voor enkele deuren als voor dubbele deuren, dankzij de unieke mechanische coördinatie.

Entrematic

Deurdrangers

Brochure Entrematic deurdrangers (engels)

Adres

Provincialeweg 73 J
5503 HB Veldhoven 

Contact

Email: info@ae-s.nl
Telefoon +31 (0) 13 850 22 66